Az egyesület művészeti vezetője:

Kovács Beáta

Nívó- és Berczik Sára-díjas táncpedagógus

A Táncpalánták Mozgásművészeti és Sport Egyesület  2013-ban alakult meg az 1998 óta működő Kovács Bea és növendékei mozgásművészeti képzés jogutódjaként.

Az első csoport 1998-ban indult a Zipernowsky Károly utcai Óvodában ( mai nevén: Gyermeksziget-Montessori Óvoda ). Majd 3 év múlva, kinőve az óvodai helyszínt, alakult meg az első iskolás csoport a Medgyessy Ferenc Általános Iskolában. A képzés ma már iskolarendszer-szerűen épül fel, ahol a gyermekek minden évben magasabb szintre lépve tanulhatják a művészi tornát és a modern tánctechnikákat.

Az óvodások és az alsó tagozatosok órái Berczik Sára mozdulatművész tanárnő testképző rendszerére épülnek. A zenére végzett gyakorlatok minden táncos mozgásforma alapját képezik. Felsős kortól klasszikus balett, jazz- és moderntánc technikákkal bővül a képzés.
A legfiatalabb növendékek 4 évesek, a felnőtt csoport tagjai 16-24 évesek.

A képzés sajátossága, hogy sport és művészet egyben, mert a fizikai képességek fejlesztése mellett művészeti nevelés is folyik.
A képzés elsődleges célja, hogy már kisgyermekkorban megszeressék és igényeljék a gyermekek a rendszeres testmozgást. Hasznosan, jó közösségben töltsék a szabadidejüket.

Az egyesület az alapképzés mellett tehetséggondozással is foglalkozik. 2003 óta veszünk részt művészeti fesztiválokon, tánc-sport versenyeken. Egyesületünk növendékei ezeken a versenyeken rendszeresen dobogós helyezéseket érnek el.

Tanítványainkkal számos iskolai, óvodai és kerületi rendezvényen lépünk fel rendszeresen.
A tanévet egy színpadi gálával zárjuk, amelyen minden növendékünk szerepelhet.
Nyáron három korosztály számára szervezünk edzőtáborokat.


A képzés helyszínei:

 • Gyermeksziget - Montessori Óvoda
  III. kerület Zipernowsky Károly utca 2.
 • Gyemeksziget - Montessori Óvoda - Mosolygó tagóvodája
  III. kerület Kelta utca 8.
 • Cseresznyevirág Óvoda
  III. kerület Medgyessy Ferenc u. 1.
 • Medgyessy Ferenc Általános Iskola
  III. kerület Medgyessy Ferenc u. 2-4.
 • Béres József Általános Iskola Kiserdei Tagiskola
  III. kerület Királyok útja 178.